Områdeløft Tøyen initiativtageren til Tøyen Unlimited

Områdeløftet er en satsing til å forbedre levekårene blant beboerne på Tøyen område i Oslo. Bydel Gamle Oslo har ansvar for gjennomføring av initiativet. I prosjektkontoret i 1. etasje av Kolstadgate 1 Frivillighetshuset K1 finner du Team Tøyen. Følg med på Frivilligehuset sin facebookside @aktivitetshusetK1. Gjennom områdeløftet blir mange prosjekter satt i gang og støttet. Følg med på Områdeløft Tøyens egen Facebook side.

Gjensidigestiftelsen – hovedstøttespillere

Gjensidigestiftelsen gjennom sine gaveordningen over hele Norge bidrar med kompetanse og økonomisk støtte for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn. Siden 2007 har stiftelsen delt ut over 1,4 milliarder til rundt 5200 prosjekter. Se samarbeidspartnerer for mer info.

Partnership for Change – founding partner

Partnership for Change er en NGO med mål å bidra til at lokale samfunn kan bli sosialt, miljø og økonomisk bærekraftig. Organisasjonen er etablert i Etiopia, Myanmar, Sør-Sudan, US og Norge. Se samarbeidspartnerer for mer info.


Medarbeidere

Laura Marano – Award Manager i Tøyen Unlimited

Laura Marano har jobbet med feltet sosialt entreprenørskap i UK over lang tid, og har til og med selv vært Unlimiter i London. Du får tak i Laura på e-post laura@toyenunlimited.no

Sarah Prosser – Spesial rådgiver i sosialt entreprenørskap og innovajon, Områdeløft Tøyen, Bydel Gamle Oslo.

sarah_2_800Sarah stiftet Tøyen Unlimited etter at hun ble inspirert av måten UnLtd arbeidet i utsatte områder i UK og andre land. Å satse på idéene, talentene og ressursene i den lokale befolkningen på en måte som ga både selvtillit og økt motivasjon til å endre samfunnet for det bedre virket ganske lurt, tenkte hun. Hun fikk sjansen da hun fikk stilling hos Tøyen områdeløftet ved slutten av 2014. Sarah har bakgrunn som direktør hos British Council (international cultural relations), som filmfestival grunder (Human Rights Human Wrongs) og som geolog.

 

Styret

Helga Øvsthus Tønder – Leder Ashoka i Norway

Glenn Andersen – Sosial entreprenør bak Gladiator og Forandringsfabrikken

Aina Landsverk Hagen – Forsker bak Tøyen stedsanalyse og Tøyen beboerne

Stiftere

Sarah Prosser – Områdeløft Tøyen, Bydel Gamle Oslo

Mads Pålsrud – Growlab