top of page

Garima, Piniel, Neslihan og Sigrid: Prøv Det
ASSATA

Sosialt mål

ASSATA er et aktivistisk bibliotek som samler verk fra revolusjonære forfattere av den globale majoritet. Vårt overordnede fokus er avkolonisering og kritisk granskning av samfunnsstrukturer vi lever under ved bruk av revolusjonær kunnskap. Gjennom studie, fellesskap og dialog sentrerer vi stemmer som historisk har blitt ekskludert. Sammen med nærmiljøet og aktivister skal vi skape et inspirerende fristed for ungdom og voksne som inviterer inn til læring, organisering og handling.

Forretningsidé

Utlån av bøker vil alltid være gratis. Men vi gjennomfører betalte oppdrag som panelsamtaler, pop-up bibliotek, kaffe seremonier og workshops. Vår forretningside på sikt er å opprette medlemsabonnement hvor man får tilgang til ekstra tjenester som f.eks levering av bok til postkasse/dør, nyhetsbrev, kuratert leseliste, tilgang til bokklubber etc. Vi ønsker også å selge merch, ha vårt eget forlag og bokkafé på sikt.

 

Bakgrunn

Vi savnet et sted hvor vi kunne diskutere bøker og politikk fra et ikke-vestlig perspektiv, et sted hvor vi følte oss hjemme og ikke minst et sted som hadde revolusjonær litteratur skrevet av den globale majoritet samlet på ett sted. Vi fikk også mye inspirasjon fra lignende bibliotek, bokhandlere og forlag i andre land som f.eks Sankara Pan African Library i Uganda, Panther Paw Publications i India og Radical Hood Library i USA. Alt startet i en felles chat-gruppe sommeren 2021 hvor vi begynte å planlegge hvordan vi kunne få til noe lignende i Oslo. Derfra gikk det ganske raskt, vi hadde visjonen klar ila noen uker, så fikk vi startstøtte fra TU til å opprette et ideelt AS. Vi lanserte biblioteket på Mela høsten 2021 og flyttet inn til Kunsthall vinteren samme år.

Profilbilde Assata.jpg
bottom of page