top of page

Alumn: Ayalew Desta: Gjør det

Independent Business Accelerator

Sosialt mål
Å forebygge fattigdom gjennom å skape en kultur som bygger opp kapasiteten til lokale bedrifter på Tøyen og Grønland. Dette for å skape og opprettholde arbeidsplasser i bedrifter slik at de blir bærekraftige.

 

Forretningsidé:
Independent Business Accelerator startet med formål å gi støtte til uavhengige butikker på Tøyen og Grønland, slik at de kunne stå sterkere mot de store kaffebar-kjedene som har inntatt mrådet som følge av en gentrifiseringsprosess de siste ti årene. Butikkene trengte bedre og billigere kaffe, så Desta, som er fra Etiopia, kaffebønnens opphav, startet med import av kaffe derfra. I dag selges Tøyenkaffe både til butikker, festivaler og andre i nabolaget – som Aktivitetshuset K1. En del av overskuddet gis også til Tøyen Sportsklubb. Kaffen er plukket av enslige mødre i Etiopia, og planen å starte et brenneri på Tøyen drevet av lokal ungdom som får opplæring. 

 

Desta har etablert BA Ethiopia ble etablert i Addis Ababa – en hub inspirert av Tøyen Unlimited selv. I november 2019 arrangerte IBA Ethiopia verdens første African Innovation week, med flere tusen deltakere. Samarbeidspartnere inkluderer African Union, The Federal Miniatry og Innovation and Technology Ethiopia, Oslo International Hub og Innovasjon Norge.  


Bakgrunn
Desta er seriegründer med bakgrunn fra Ethiopia. Han har en grad i Business Administration fra University of Jimma, hvor han etablerte et kultursenter. Etter han kom til Norge begynte han å jobbe som sosialarbeider og tok videreutdanning i mental helse og aldring. Han er mannen bak en rekke initiativer ment for å lette integreringen av innvandrere inn i norsk næringsliv, slik som The Bridge og African and Norwegian Entrepreneurs Association.

bleed_pernille_sandberg_08.jpg
bottom of page