top of page
Søk
  • post7338

MENTO- Et mentorprogram for unge og erfarne mentorer.


Hei, så flott at du er her!

Her vil du finne søknaden for å melde deg på mentorprogrammet MENTO som har blitt utviklet gjennom innspillsverksteder med både ungdom og voksne, av Bydel Gamle Oslo, Bjørvikaforeningen og Tøyen Unlimited.


Dette prosjektet kom til ved at vi gjennom våre felles erfaringer la merke til to ting: ungdom ønsker seg et mer helhetlig inntrykk av ulike framtidsmuligheter, samt en sparringspartner som de kan diskutere muligheter, ønsker og drømmer med. I tillegg ser vi et profesjonelt arbeidsliv som vil lære fra en ung mentor, som har masse kunnskap om hva det vil si å være ung i dag, nettopp her i Bydel Gamle Oslo! Dette vil være nyttig for de i i deres jobber og vite mer om hvordan unge har det og hva de tenker. Gjennom innspillsverksteder med både ungdom og voksne ble dermed MENTO formet som et mentorprogram med likeverdig utveksling av kunnskap og erfaringer. Toveis mentoring – om du vil. Nå står vi endelig klare til å rekruttere både det vi kaller unge mentorer og erfarne mentorer.


Ett program tre nivåer 1) Ett felles nettverk på tvers, 2) en-til-en samtaler mellom ung og erfaren mentor og 3) en egen worshopserie bare for de unge mentorene. Hva innebærer det for en ung mentor?

Ved å delta i MENTO forplikter man seg til en samtale i måneden med den erfarne mentoren, og en workshop i måneden med temaer som f. eks. personlig økonomi, jobbsøking, utdanningsmuligter, etc. Dette er til sammen ca. 3 timer i måneden. Dette er en sjanse til å lære masse viktig om dine framtidsmuligheter, og få et spennende nettverk som kan gi mange muligheter framover. Du vil også få et kursbevis på slutten som du kan bruke i jobbsøking. Du må bo i Bydel Gamle Oslo for å delta. Oppstartsarrangementet for de unge er i høstferien - 6. oktober klokken 14.00.


Vi ser etter deg som er villig til å bruke tiden din på å utvikle deg og jobbe for din egen framtid! Du trenger ikke å vite hva du vil bli, du kan gå på skole, ta høyere utdanning, jobbe eller ta friår - eller noe annet! Alt som kreves er at du er nysgjerrig på dette og at du fyller ut vår søknad som du finner her.


Hva innebærer det for en erfaren mentor? Fra oktober til juni forplikter du deg til én samtale i måneden med din unge mentor. Vi ordner samtalepunkter også står dere fritt til å ta det derfra. I tillegg blir det et oppstartsarrangement 13. oktober kl. 1600-18.00, samt en avslutningsmiddag for alle sammen i juni 2022. Du må ha en tilknytning til Bydel Gamle Oslo for å delta, enten ved at du bor eller jobber her.

Vi ser etter deg som er villig til å bruke noe av tiden din på å kunne få innsikt i, tanker og betrakninger om hvordan det er å være ung i bydelen i dag. Du vil også få spennende spørsmål hvor du kan dele av dine erfaringer fra arbeidslivet, med unge som er interesserte i å lære av deg.


I utviklingen av MENTO har flere av dem vi har snakket med ønsket å delta som erfarne mentorer allerede. Bli med du også - her er vi ute etter mangfold og variasjon! Søknadsskjema finner du her.

Vi håper du vil søke!
- Søknadsskjema Ung mentor finner du her.

234 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page