top of page
Søk
  • post7338

16.9.23: Ungdommenes opplysningstid

Oppdatert: 15. sep. 2023

En utstilling av prosjektet Grønland KulturLab, dokumentert og kuratert av ungdomsredaksjonen Ildfluene


Gjennom prosjektet Grønland KulturLab har Ildfluene dokumentert åtte kursrunder i ulike håndverk. Nå ønsker de å presentere dette arbeidet gjennom en spennende utstilling som de har kalt "Ungdommenes opplysningstid". Tittelen og temaet for utstillingen er inspirert av arbeidet, lærdommen og fokuset i prosjektet - Å hente frem de unges egne perspektiver og tanker og sette dem i første rekke.

Siden sommeren 2021 har Tøyen Unlimited jobbet med prosjektet Grønland KulturLab. Dette toårige initiativet er rettet mot ungdom, med utgangspunkt i at Tøyen og Grønland er et område med mennesker, erfaringer og ressurser fra hele verden og med det kommer håndverk, stolthet, identitet og kunnskap som har stor verdi for området. De unge innbyggerne på Tøyen og Grønland har uttrykt et ønske om møteplasser hvor man kan lære om kunst, kultur og håndverk, og hvor kunnskap og historie overføres og utveksles mellom generasjoner. Åtte ulike kurstilbud i ulike håndverksteknikker, basert på hva ungdom selv har etterspurt, har funnet sted de siste to årene.

Som en del av prosjektet ble ungdomsredaksjonene Ildfluene startet innunder Grønland KulturLab. Redaksjonen består av åtte talentfulle ungdommer fra bydel Gamle Oslo, som er blitt ansatt på bakgrunn av deres kompetanse og interesse innen digitale plattformer, fotografi, film, skriving og kunst. Visjonen bak ungdomsredaksjonen er å belyse saker som er betydningsfulle for de unge som bor i området. De ytrer et ønske om å selv ta styring over narrativet om hva ungdom brenner for og formidle hvem de er.


Første del av programmet blir en presentasjon fra Ildfluene (så kom tidsnok), før det blir muligheter for å se på utstillingen. Og ta gjerne med deg noen du tenker vil ha glede av å delta på arrangementet!


Dato: 16.september 2023

Tid: klokken 13.30 - 14.30

Sted: Gamle Munchmuseet, Tøyen46 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page