top of page

Abdikarim, Abdi og Hodan: Prøv det

Walalo

Sosialt mål:

  • Lage en plattform som viser somaliere sitt bidrag til det norske samfunnet

  • Skape et nettverk der Walalo kan komme sammen, diskutere og inspirere hverandre

  • Sette søkelys på gode rollemodeller til unge somaliere som vokser opp i Norge

 

Forretningsidé

Walalo ønsker å introdusere en møteplass der de norsk-somaliske hverdagsheltene står i fokus. Ved å møtes, diskutere og inspirere hverandre ønsker Walalo å skape et nettverk og mye mer for somali ungdom.

 

Akkurat nå holder Walalo på å produsere en podcast, der ulike ressurssterke norsk-somaliere gjester. Etter hvert ønsker Walalo å lage en e-postliste, en database med foredragsholdere, arrangere konferanse, holde kurs og foredrag, holde events for ungdommer, skape en nettverksorganisasjon med medlemskap, målrettet reklame på hjemmesiden og mye mer.

 

Målet er å vise ungdommen at minoritet kan integreres og bli suksessrike i Norge, og at det allerede finnes mange mennesker som ligner på dem som har gjort det bra.

 

Walalo handler om å ta kontroll av narrativet. Fremstille vanlige mennesker og deres dyktighet. Ikke vente på at mediene endrer samfunnssynet på somaliere, men tvinge endring og være en endring.

 

Bakgrunn

Walalo er et «term of endearment» på somali som betyr søsken, men beskriver «en person av somali opprinnelse». Drivkraften bak Walalo er Abdikarim, Hodan og Abdi. De har selv vokst opp som somaliere i Norge og ønsker nå å hjelpe somali ungdom. Abdi Hashi har jobbet i salgsbransjen i 20 år og etablerte IKT Kompaniet AS. Hodan er utdannet som spesialpedagog og jobber på ungdomsskole. Abdikarim er utdannet flyingeniør og jobber ved norsk romsenter.

portrett_illustrasjoner-05_edited.png

Kontakt

Legg til mail

+ some form of social media

bottom of page